werk       profiel      contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ontwikkelzone Spaarndamseweg Haarlem

De Spaarndamseweg is één van de grote ontwikkelzones van Haarlem. Hier zullen woningen (ca. 650) met maatschappelijke voorzieningen worden toegevoegd. De groei van de stad wordt ook beschouwd als een kans om de stad te verbeteren en toekomstbestendig te maken.

De pijlers van de ruimtelijke visie zijn:

1. De rivier het Spaarne centraal. Transformatie van achterkant (voormalig industriele zone) naar voorkant van de stad. Daarbij heeft het Spaarne verschillende delen, met een zoering van binnenstad naar buitengebied.

2. Contrast tussen west- en oostzijde, elk met unieke kwaliteiten. Westzijde: besloten, kleinschalige woonbuurten met een stevige bebouwingswand en promenade aan het Spaarne. Oostzijde; groen bedrijventerrein, met ruig groen en lokaal recreatieve voorzieningen aan het water.

3. Buurten verbonden met het Spaarne. Spaarndamseweg wordt nieuwe voorkant aan het Spaarne. Oost-weststraten verbinden de buurten met het Spaarne en nieuwe brug over het Spaarne.

4. Knooppunten. Knooppunten van oost-weststraten met het Spaarne worden met bebouwing, buitenruimte en (publiek) programma versterkt.

Gemeente Haarlem
Type project: Ruimtelijke visie
Jaar: 2019